Klara (2007 – 2024)


S69502/2007 J Hedängens Klara

Saknaden är stor efter Klara. Klara var den snällaste hund man kan tänka sig med en enorm social kompetens. Hon har varit med och präglat alla våra valpkullar med sin snällhet och sitt tålamod. Pigg och glad in i det sista, vilket fantastiskt liv vi fick tillsammans med dig Klara.

e. SEJCH SEUCH Nordv-07 NV-07 WW-08 Rogstabergets Jackson Browne
u. SEUCH Rotuas G-Tindra

Jaktprov
UKL  4 X 2:a pris fält och fjäll
ÖKL 3 X 2:a pris fält

Viltspår
Anlagsklass Godkänd

Utställning
Veteranklass: Excellent, CK, BIR ochBIS-veteranx2
Bästa avelsgrupp med HPx2
Bästa uppfödargrupp med HPx2
Jaktklass: 1X1:a pris 2X2:a pris
2X Very Good

Övrigt
Bästa spårhund ÖKL, Brottby-provet 2011
9 – 9, spår och vatten, EKL

Klaras jaktprovsresultat hittar du här

Klara är röntgad med HD A

Klara är vår andra münster. Hon har en fantastisk mentalitet, hon är kompis med allt och alla. ”Willing to please” är ett uttryck som verkligen stämmer in på Klara.
Hon har hela tiden varit lättlärd och blev jaktmeriterad blott 11 månader gammal.
Vi jagar fågel med Klara men det har även blivit en del rådjursjakt. Det händer alltid något när man jagar med Klara, finns det något hittar hon det. Hon blir aldrig trött utan går för fullt hela tiden även om snön är djup.

Domarens kritik efter Klaras första prov som unghund, blott 11 månader gammal:
Söker i alla släpp med bra fart i god vidd och utmärkt reviering. Lite väl många fåglar lättar i en remiss för en unghund. Står men fågeln lättar själv. Nytt stånd, lång löpa men fågeln lättat i ej jaktbart läge. Har två stötar. Till slut ett stånd, löpa i skog, bra effektivt genomförd. Kan hållas i flog och skott. Kastapport, lägger ner och får kommenderas, avslutar bra. En hund med stora förutsättningar för höga prisvalörer. En hund jag gärna vill se igen lite senare.

Kritiken från Klaras senaste jaktprov, nov. 2011:
Startar i gräsmark och finner direkt fasantupp. Bra avance, lugn i flog och skott. Visar bra fart och vidd på gräsvall. Står men fasanhöna lättar, Klara lugn. Går vidare på tuppen som lättar. Hålls kvar. Står sen för fasan som just lättat. Klara blir ivrig och lite egensinnig efter fågelkontakter. Har hela dagen ett sök med fin stil och hög näsa. Kastapport: fasaner flyger förbi just när Klara skall greppa. Hon blir omständig och får kommenderas. Bra grepp och fin avlämning. En mycket trevlig jakthund.

Klara juli 2013

Lämna ett svar