En riktigt bra parning

Kaksi(Hedängens Elin) t.v. och Klara 4 v. gamla

Det finns  många bra parningar på gång för Kleiner Münsterländer i Sverige just nu. En parning som vi följer med spänning är den mellan Klaras helsyster Kaksi (Hedängens Elin) och Russel (Qourum´s Grip).
När man ska välja valp är det bra att veta så mycket som möjligt om både tik och hanhund men också att känna till den närmsta släkten. I denna parning finns det mycket information av det slaget.
Kaksi har under tre provsäsonger i rad gått till pris på jaktprov flera gånger. I höstas gick hon upp  i elitklass och var ytterst nära att gå till pris på fullbruksprovet. Russel har även gått till pris på jaktprov mer än en gång och har dessutom ett 2:a pris på fullbruksprov, det imponerar.
Sedan har båda hundarna syskon som också presterat bra på prov. Vår egen Klara, Kaksi och deras kullbror Valle blev alla tre jaktmeriterade redan vid ett års ålder. Detta säger en hel del om dresserbarheten i dessa linjer. Även Russels syster Gill har presterat bra på jaktprov och var redan vid två års ålder i elitklass.Det finns alltså gott om bra parametrar i denna parning.
Sedan är det som det är med avel och det är väl det som är tjusningen att man aldrig vet hur resulatet blir ändå.

Vill man veta mera går man in på uppfödarens hemsida Münsterkullens.

Det här inlägget postades i Blandat och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.