Valputställning

Domare Mats Jonsson granskar Vilja noggrant

I dag hade Cavaliersällskapet inofficiell valp och veteranutställning i Sollentuna. Det fanns valpklass från fyra månader och eftersom Vilja passerat den gränsen med en dag  fick hon göra utställningsdebut. Huvudsyftet var annars att Vilja skulle få lite social träning.  Det var över 600 hundar anmälda så det var en härlig blandning av små och stora hundar.
Vilja tyckte det var ganska läskigt till att börja med. Många nyfikna hundar av olika storlekar och ett väldigt liv var det i utställningshallen. Hon fick nosa runt och bekanta sig med hundarna som höll till runt omkring oss. När det var dags att gå in i ringen hade Vilja vant sig och det var inga problem alls. I ringen var det ju gott om utrymme och domaren var visst  en trevlig prick.

Vilja och handler Frida

Domare var Mats Jonsson och här är hans omdöme om Vilja:
”Mycket lovande valp, bra huvud och uttryck ,något markerade kinder, mycket bra hals och rygg, bra kors och svans, tilltäcklig bröstkorg och vinklar, bra benstomme, goda rörelse”
Detta resulterade i att Vilja fick HP och blev BIR-valp. I gruppfinalen där alla valpar upp till 9 månader deltog lyckades Vilja placera sig som nummer två efter en strävhårig vorsteh från Mälarens kennel. Trea var en bracco italiano.
Stort tack till Frida som visade Vilja så fint och bidrog till en lyckad utställningsdebut!

Det här inlägget postades i Blandat och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.