Att välkomna störningar

Sitt kvar med störning

Otaliga är de gånger man har fått höra att man inte har befäst ett kommando. Hur vet man att man har befäst ett kommando då? Enligt instruktören som vi går hos är det när hunden hamnar i situationer där det finns val och måste tänka efter vad husse /matte vill att den ska göra. Gör hunden rätt då, är kommandot befäst eller så är man på god väg att befästa det.
Det här är lättare sagt än gjort. Det gäller att vara påhittig själv med störningar men också att välkomna alla störningar som dyker upp när man är ute med sin hund och se möjligheten med dem.
Här finns faktiskt en fördel med att bo i tättbebyggda område som vi gör för det dyker upp situationer hela tiden. I dag när vi tränade sitt kvar t.ex. kom det helt oväntat en hund springande som drog till sig uppmärksamheten.  De satt kvar så vi är väl en bit på väg.:)

 

Det här inlägget postades i Blandat och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.