Skogsprov

I helgen som gick var Klara med på skogsprov i Fredriksberg i Dalarna, på gränsen till Värmland.
Det var sex tappra ekipage som samlades 06.00 på morgonen. Fem öppenklasshundar och en elithund. Det var en kylig morgon med frost på marken. Första hunden släpptes vid halv sju och sen rullade det på med 20 minuters släpp under dagen. Domaren var nöjd med alla hundar så alla fick 60 minuters släpptid totalt.
Fågeltillgången var det verkligen inget fel på men de var på sin vakt och lyfte bara vi kom i närheten. Tyvärr så gick ingen hund till pris. Det närmsta Klara kom var stånd på en mycket färsk löpa som hon redde ut fint men tyvärr hade fågeln redan lättat.  Klara fick mycket bra kritik av domaren så det går ändå inte vara missnöjd. Bra fart och bra vidd var omdömet efter varje släpp. Det är inte lätt att gå till pris på skogen och som domaren sa efteråt, en hund som går till pris på skogsprov tillhör de allra bästa fågelhundarna.
Vi hade en fantastisk dag i skogen. Vackert väder, vi såg mycket fågel, ett väl arrangerat prov där man tänkt på varje detalj och väldigt trevliga människor.  Det går inte att vara besviken även om det inte blev något pris den här gången och vi återvänder gärna till Fredriksberg igen.

Det här inlägget postades i Blandat och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.