Två prov – två förstapris!

I lördags morse bar det i väg till Långtora utanför Enköping för provdebut på fält för Vilja. Nervöst var det för det är gott om fågel på dessa marker och med Viljas jaktlust gäller det att hänga med annars kan vad som helst hända. Nu blev det oväntat lugnt och det var först i sista släppet som Vilja hittade rapphöns på fältet.  En riktigt fin situation blev det som Vilja skötte perfekt. Glädjen var stor när domaren efter avslutat prov talade om att vi fått sju i fältbetyg och därmed ett förstapris. På prisutdelningen visade det sig att Vilja även blivit provets bästa unghund.

På söndagens prov var det betydligt mera action. Vilja och hennes partner startade provet med en kraftfull eftergång som domaren hade överseende med. Det blev fler stötar för Viljas del men då skötte hon sig. I Viljas sista släpp fattar hon stramt stånd direkt vid en liten enbuske i kanten av fältet. På kommando far hon sedan in i busken och röjer runt och ut kommer en stor fasantupp. Domaren fäller tuppen och Vilja som inte sett fågeln falla får skickas med dirigering för att hämta den. Inte heller denna apport på nyfälld fågel var några problem. För Viljas del verkar det inte spela någon roll vad hon apporterar, fågel eller dummy, allt är lika kul. En fantastiskt rolig hund att arbeta med.
Återigen en sjua i fältbetyg och ett förstapris till. Vi har fortfarande inte riktigt tagit in dessa resultat som man inte ens kunde drömma om i förväg. En helt otrolig helg som man kommer att minnas hela livet.
Det fanns också många andra att glädjas med denna helg. Bästa unghund på söndagen blev en härlig liten münstertik, Torparängens Aska, som fick nia i fältbetyg. Ett smått fantastiskt resultat. På lördagen blev Hedängens Loka Alena jaktchampion och därmed också dubbelchampion, mycket välförtjänt. På söndagen gick Quorums Gill för högt fältbetyg men i provets allra sista stund hände det som inte får hända och betyget rasade ner, men ett andra-pris i elitklass är inte illa det heller. Det är bara en tidsfråga innan Gill fixar sina förstapris.

Bilderna är från en jakt för några veckor sedan. Det gick inte att hinna med och fotografera i helgen tyvärr.

 

Det här inlägget postades i Blandat och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.