Cirkeln är sluten!

Provkompisar

Den här helgen har varit Klaras provhelg, två prov och två andrapris är resultatet. Klaras provdebut skedde för tre år sedan när hon var knappt ett år. Vi kom då med på ett särskilt prov som vizslorna hade och det var Kenneth Sundvall som dömde. Klara fick strålande kritik den gången. I dag har vi återigen varit med på vizslornas prov och fick Kenneth som domare igen. Kritiken idag var inte lika strålande som förra gången men den värmde. ”En duktig jakthund och en mycket trevlig münster att se.”
Idag hade vi fågel efter två minuter, rekord för oss. Klara skötte situationen fint men blir lite väl självständig när hon haft fågel. I sitt andra släpp hade hon två stånd men fasanerna lyfte innan domaren hann fram och Klara blev återigen väl självständig i sitt arbete efter de situationerna så domaren tyckte att det räckte. Vi fick en rejäl störning mitt i kastapporten med ett antal fasaner som flög förbi på låg höjd. Apporten bärgades efter några extrakommando. En sexa blev det i fältbetyg idag och det får vi vara nöjda med. Det här var Klaras sjunde andrapris och cirkeln är nog sluten för hennes del nu. Man ska aldrig säga aldrig men troligen blir det inga fler prov för Klara.

Det här inlägget postades i Blandat och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.