Kyligt fältprov!

Karin med Allit , till vänster, och Björn med Trissa, till höger

I morse bar det i väg på fältprov med Vilja. Egentligen skulle vi bara tränat den här helgen men när det fanns plats kvar på ett särskilt prov idag så hakade vi på. Det kändes väl inte så lustigt i morse eftersom det var -13 och dimma när de första hundarna släpptes på fältet. Dimman lättade så småningom och kylan släppte också även om det var minusgrader hela dagen.

Matte med Vilja

Fåglarna var svåra och lyfte snabbt eller löpte i väg. Vilja hade ett stånd i första släpp men när domaren gick för att ställa sig i bra skjutläge så hann fasanen löpa undan. I andra släpp lyfte det lite fasaner runt Vilja innan hon fattade ett fast stånd vid en liten skogsdunge. När domaren gick fram lyfte en fasan bredvid Vilja men hon stod fast och reste sedan en fasan som domaren saluterade. Tyvärr så lyfte det fler fasaner i närheten av Vilja under resten av släppet och det blev ingen mer situation. Vilja var den enda hunden som fixade fågel innan lunch men domaren tyckte att hon var för hårt belastat pga alla fåglar som lyft runt henne för att hon skulle få fortsätta.  Det blev en 6:a på fält och en 9:a på apporten.Vi är ändå jättenöjda, Vilja är bara 15 månader och har redan ett godkänt fältbetyg i ÖKL.
Det var även jättekul att träffa Björn som  kommit ända från Alingsås med sin unghund Trissa. Tyvärr hade inte Trissa fåglarna på sin sida men det var svårt i dag.  Av åtta hundar var det bara tre som blev godkända trots att det var så gott om fågel.

Det här inlägget postades i Blandat och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.