Syskonträff

Niemiapajan Väpä

Klara

Niemiapajan Vikke

Niemiapajan Vilja

Vilken fantastisk dag vi hade i söndags. För första gången var vi tillbaka i Finland sedan vi hämtade hem Vilja. Det blev ett glatt återseende av Viljas uppfödare Jouko och Viljas syskon Vikke och Väpä.
Vi träffades i Lojo där syskonen var anmälda till utställning. Tretton münstrar var anmälda totalt. Domare var Erja Nummi som också är avelsråd för Kleiner Münsterländer i Finland. Hon missade inte en detalj och alla hundar fick en grundlig bedömning. Vikke och Väpä var anmälda i juniorklass. Väpä fick Very Good och Vikke fick Excellent. Vilja var anmäld i unghundsklassen och även hon fick Excellent. Alla syskonen fick bra kritik men ansågs något outvecklade för att nå högre prisvalörer just nu.
Även Klara var anmäld och hon var den enda münstern som var anmäld i jaktklass. För att få ställa upp i jaktklass i Finland måste man ha jaktprovsmeriterna för championatet klara. I Finland ska man ha två andrapris eller ett förstapris i öppen klass som merit för att kunna bli champion. Klara har ju sina två andrapris så därför kunde hon ställa upp i jaktklass. Klara fick Very Good.
Efter varje bedömning hade domaren en genomgång av hunden inför publiken. Det är mycket trevligt när domaren tar sig tid med det.
Det var som sagt en tuff bedömning och endast tre hundar fick CK. BIR blev Viljas medtävlare i unghundsklassen Jade vom Heiligenwald.
Vi kände oss verkligen väl omhändertagna och välkomna även om språket begränsar oss ibland.  Stort tack till Elina Lustig som ställer upp och tolkar och som är så kunnig och engagerad i vår ras.
Vi sov gott allihop på båtresan hem, glada och nöjda med vår dag.

Alla fina bilder är tagna av Jouko Silvola.

Det här inlägget postades i Blandat och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.