Solig provhelg

Vilja spanar ut över markerna på Tidö

Två prov har det blivit för Viljas del denna helg.  Tidigt i fredags morse bar det i väg till Tidö slott utanför Västerås och Mellansvenskas ordinarie prov. Dubbdäcken hade kommit på i veckan och det var man glad för efter torsdagskvällens snöfall med påföljande halka.
Det var minusgrader och rejält blåsigt en stor del av dagen. Vilja jobbade på men fåglarna hade verkligen gått och gömt sig denna dag. Hjortar fanns det desto mer av vilket en del ekipage fick erfara. Domare Ingmar Roselin gav Vilja massor av släpptid men när vi kopplade upp halv sex på lvällen då det började skymma så hade vi fortfarande inte haft fågel. EFF(Ej för fågel) blev resultatet efter Viljas kämpande.
På lördagen var det prov på Långtora i Östras regi. En helt underbar dag med sol och lite lagom  vind. Vilja gick bra från start trots att fredags slit måste känts i hennes kropp också. Tomt på fågel var det för alla utom en hund i första släppet. I andra släpp åkte Viljas parkompis ut efter att ha rest fågel själv två gånger. Vilja skulle söka av det som var kvar av fältet, ca 75 m , och sedan skulle det bli lunch. Hon gör ett slag och upp far en rapphönskull och Vilja tar chansen när den bjuds och förföljer den alldeles för långt. Så var det provet över för oss. Trots att det inte blev någon fågel för oss denna helg är det ändå skönt med den  goda kritik vi fått och att Vilja kämpar på och inte tappar tempo trots dåligt med fågel.

Det här inlägget postades i Blandat. Bokmärk permalänken.