Träningshelg med Hundskolan Vision

Våra instruktörer Mattias och Niklasson

Avanceplattan

I helgen har vi äntligen kommit i väg på träning med Mattias Westerlund och Hundskolan Vision.
Efter att ha läst om Mattias Westerlunds inlärningsmetoder och tittat på en del av de filmer som ligger på nätet var det med stor förväntan jag åkte i väg på lördags morgonen. Det har varit en fullspäckad helg med teori och praktiska övningar och mängder med tips.
Vi var 10 st hundförare med på kursen och ung. lika många åhörare. Till  sin hjälp hade Mattias Anders Niklasson som vi gått appporteringskurser hos tidigare.
Mattias vänder verkligen på begreppen en hel del och låter i princip aldrig sina hundar göra fel. Nej är ett kommando han använder väldigt sparsamt.
Han arbetar igenom hunden ordentligt när det gäller stånd, avance och stopp innan han presenterar hunden för fågel. Det spelar ingen roll om det är en valp eller en äldre hund som fått göra fel många gånger, behandlingen är i princip densamma.
Vi har jobbat med visionsripan och fått lära oss hur man gör med avanceplattan. Det kommer att ta några dagar att sortera alla intryck efter en mycket givande och trevlig helg. Sedan är det dags att försöka  sätta i gång med dessa träningsmetoder för både Klara och Vilja.

Det här inlägget postades i Blandat och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.