Valpträff

Sören visar och förklarar

Sören visar och förklarar

Valparna från Klaras första kull är nu 6 månader och igår hade vi andra valpträffen. Det var de ”svenska” hundarna som kom och oj vad de vuxit. Leon och Ozzy har utvecklats till två unghundar med härlig hanhundsprägel. Elsa är fortfarande liten och nätt men en väldigt cool tjej.
På förmiddagen hade vi fågelträning tillsammans med Sören på Långtora Hund&Sport. Det är kul att se hur bra alla jobbat med sina valpar. Trots att det blåste snålt och var ruggigt kallt var det en härlig förmiddag där valparna fick prova på fågel ett antal gånger. Sören tog en valp i taget och gick sakta och lugnt igenom hur man ska hantera just den hunden.

Efter lunchen var vi ganska trötta allihopa men vi tittade ändå på hur man ska använda en visionsripa. Vilja fick demonstrera hur eftersöksgrenarna i unghundsklass går till och sen fick alla valpar prova på att apportera fågel. Klara var i sitt höglöp men fick ändå vara med lite grann.
På nästa valpträff vill vi ha ljumma vårvindar.
Tack alla för att ni jobbar så duktigt med era hundar!

Det finns nya bilder på Tero och Bono på deras sidor.

Det här inlägget postades i Blandat och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.