Leon BIR och BIG-2, Vilja BIM

Eva-Len och Leon

Eva-Lena och Leon

I dag hade Hälsinglands kennelklubb nationell utställning i Alfta. Detta var debut för Leon(Münstersystrarnas Amano Leon) i riktig utställningsklass. Vilken succe det blev. Domaren, Alenka Pokorn, från Slovenien fattade tycke för Leon direkt och det var ingen tvekan om vem som skulle bli BIR.
Det blev en låång väntan på gruppfinalen men det lönade sig. Totalt 11 hundar i gruppfinalen. Det normala brukar vara att münster åker ut direkt i gruppfinalen så det här blev en riktig rysare. Efter inledande rundan plockade domaren ut sex hundar och Leon var en av dem. Efter ytterligare lite spring så blev det fyra hundar kvar och Leon var fortfarande med. Sedan räknades trean och fyran upp och det var fortfarande inte Leon. Kvar var bara Leon och den irländska röda settern. Vi fick springa ytterligare ett varv innan domaren bestämde sig för settern som gruppvinnare. Inte mer än rättvist, den var utvald bland 42 st settrar. Helt fantastiskt kul och stort grattis till Janne o Eva-Lena som jobbar så fint med Leon.
Det var en ära att få visa upp honom.

Vilja BIM

Vilja BIM

Vilja blev BIM och därmed fick hon sitt tredje Cert och det är jag mer än nöjd med. Nu är det förstapris på jaktprov som hägrar.

Det här inlägget postades i Blandat och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.