En milstolpe…

Matte och Vilja

Matte och Vilja

kan man verkligen säga att vi passerade i går i vårt hundliv.  För första gången fick vi en champion och inte nog med det vi har också en hund i elitklass. I går stämde det äntligen på fältprov för Vilja och matte. På det särskilda prov som anordnades på Långtora i går startade Vilja lite försiktigt. Det blev dock en godkänd fågeltagning redan i första släpp. I andra släpp kom nästa fågeltagning nu med fälld fågel, följd av en perfekt apportering. Vilja hade ytterligare ett stånd i andra släpp på långt håll men fåglarna gick upp innan förare och skytt var på plats. Vilja var helt lugn i alla situationer och det var verkligen skönt att se. Sedan följde två ganska nervösa släpp för att få de 60 minuter som behövs för ett förstapris. I tredje släpp ville dessutom domaren se om Vilja kunde hitta fasan och vi blev anvisade ett område där det varit mycket fågel. Vilja följde en löpa men fasanen lyfte och återigen var Vilja lugnet själv.  Det var verkligen en lättnad när domaren sa att Vilja var färdigprovad. Det var en lyckad dag för de flesta provdeltagarna och vi var flera som var spända på vilket fältbetyg vi skulle få. När domaren talade om att Vilja fått en 8:a på fält gick det inte att hålla glädjetårarna tillbaka. Detta innebar att Vilja nu är svensk utställningschampion och att hon dessutom gick rakt upp i elitklass.

Annika och Vinna

Annika och Vinna

Även Viljas helsyster Vinna ägd av Annika Wängvik fick en 8:a i fältbetyg och är därmed också klar för elitklass. I elitklass fick Helena Thulins Charleswood Karhu en 8:a på fält och Tommy Kans med sin egen uppfödda Ripuddens Axa hela 9:a i fältbetyg! Så det var fler än jag som hade tårar i ögonvrån. Av åtta hundar till start gick sju till pris. Domare Kenneth Sundvall gjorde allt för att alla hundar skulle få visa upp sig både  i sitt sök och i fågeltagningar. Vi blev alla noggrant granskade i alla möjliga situationer. En helt fantastisk dag på Långtoras härliga och fågelrika  marker.

J SEUCH Niemiapajan Vilja och J SEUCH Niemiapajan Vinna med glada ägare

J SEUCH Niemiapajan Vilja och J SEUCH Niemiapajan Vinna Browne med glada ägare

Det här inlägget postades i Blandat och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.