Fältprov i slottsmiljö

Domare Kenneth och Peter med Ozzy

Domare Kenneth och Peter med Ozzy

I torsdags(31/10)  var alla ”valparna”  på fältprov vid Grönsöö slott. 15 månader gamla har de hunnit bli nu. Vi var ute lite senaste laget för nu är fasanerna svåra. Löven har fallit och de blir lätt oroliga och springer undan eller lyfter innan hundarna hinner få en chans.  Trots detta så lyckades Ozzy som enda unghund fixa sin fågel och fick därmed ett andrapris. Ozzy är den allra först födda valpen från Münstersystrarnas kennel och blev alltså vår första avkomma att bli jaktmeriterad. Väldigt roligt och vi gläds med Peter och Anette som äger Ozzy. Vad som också är väldigt roligt är att alla valpar fick mycket bra kritik av domare Kenneth Sundvall.  Kenneth hade också mycket gott att säga om rasens utveckling och det känns kul . Han var nöjd med alla münstrar denna dag.

Lunchpaus i cafeét

Lunchpaus i cafeét

Det här provet gick delvis genom klart speciell terräng. Eftersom slottet och all verksamhet är stängt för säsongen så gick provet rakt genom slottsparken och köksträdgården.  Ett stort tack till Peter som så generöst delar med sig av sina fina och fasanrika marker. Vi fick också vara i slottets cafe under lunch och avslutning, fantastiskt trevligt.
Jag vill tacka mina valpköpare för att de tränar sina hundar och ställer upp sa mangrant på alla aktiviteter. Det är min fulla övertygelse att om man tränar sina hundar för prov så får man också en väl fungerande jakthund på köpet.
Totalt var det åtta hundar på provet, sex münstrar, ett strävhår och ett korthår. Grattis till Helena vars egen avkomma Sara fick ett förstapris i öppenklass. Resultatet från provet finns här.

Det här inlägget postades i Blandat och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.