Valparna är här!

Trött o nöjd Klara

Trött o nöjd Klara

Ja så kom de till slut de små valparna, men bråttom hade de inte.
Klaras temperatur föll redan i går eftermiddag men det dröjde ända tills i morse kvart över nio innan första valpen föddes. Första valpen var en hanhund och vägde hela 456 g. Halv elva kom nästa hanhund som vägde 430 g. Tätt därpå följde en tik på 392 g som måste haft det lätt att komma ut efter de stora killarna.
Sen dröjde det över en timme innan nästa värk kom. Nu blev det ett kämpande och efter nästan en timme kom valp nummer fyra. Detta var en tik som lagt sig lite på tvären därav det utdragna arbetet men tack vare rådigt ingripande av Frida kunde den valpen komma ut och vi slapp veterinärbesök. Denna tik vägde hela 493 g. Vi trodde att det var över men icke, Klara började krysta igen och ut kom ytterligare en hanhund som vägde 449 g. Enligt Johan kom denna valp 13.37! 😉

Dessa fem valpar vägde nästan lika mycket tillsammans som de sex valparna i förra kullen.

Alla valparna är friska och starka och hittade snabbt varsin spene. Det har varit helt lugnt och harmoniskt i valplådan hela tiden.
Klara är trött men blicken är lika klar som vanligt och hon pysslar om sina små, det är ingen som kommer undan hennes slickande. Älskade Klara!

Det här inlägget postades i Blandat och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.