Fjällen när det är som bäst

Tindra gillar snön

Tindra gillar snön

Vilken enorm tur vi hade med vädret när vi var i fjällen över helgen.
Anledningen till att vi åkte upp var att det var jaktprov i Mittådalen. Vilja skulle starta två dagar. Nu blev det bara en start. Det gick bra redan första dagen och Vilja fick en sjua i fältbetyg. Det räcker till det förstapris vi behöver för att hon ska bli jaktchampion.
Nu ska man inte ropa hej förrän eftersöksgrenarna är avklarade men väldigt nöjda med Viljas insats är vi allt.
Det var isigt på morgonen, mycket varmt och tungt före senare på dagen och knepiga ripor som gärna tog till vingarna. Vilja kämpade som vanligt och lyckades få fast en singelripa i en brant nerförssluttning.  ”En hund med sug efter fågel” var domarens slutomdöme.

Vi hade några soliga och varma dagar i fjällen och både Vilja och Klara hittade en hel del ripor uppe på fjället. Riktigt fina situationer blev det för båda två. Tindra funderade inte så mycket på ripor utan tyckte mest det var kul att busa runt i snön.

Vilja och Klara står för ripa

Vilja och Klara står för ripa

Det här inlägget postades i Blandat och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.