Resa med hund

Frukost

Frukost

Som uppfödare får man massor med frågor om alla möjliga saker. Man försöker svara så gott man kan hela tiden utifrån den erfarenhet man har.
Kleiner münsterländer är ju framförallt en jakthund men ska också fungera som en familjehund.
För oss är våra hundar både jakthundar och sällskapshundar. Att de fungerar för jakt är det ingen tvekan om. Däremot är det alltid lika fascinerande att vara ute med dem i andra sammanhang.
Vi har precis varit ute på några  dagars semestertrip. Vi har hälsat på släkt och vänner. Vi har turistat i stadsmiljö, bott på hotell och ätit på restaurang. Hur har det gått med hundarna då?

IMG_3795

Smaskigt!

 

Hos släkt fungerar det alltid bra, där känner de igen sig. Man kan helt klart konstatera att vistas i stadsmiljö är inte det de gillar mest men följer snällt med. Hela tiden kommer det fram människor och vill klappa och prata och det är väl det de gillar mest. Speciellt Klara som är en riktig kelhund.
Att bo på hotell går också väldigt bra. Hundar som kan varningsskälla hemma är helt tysta. Att få ta del av smaskigheter från hotellets frukostbuffe har blivit en vana som är mycket uppskattad.
Restaurangbesök går också väldigt bra. De lägger sig snabbt till ro och tar det lugnt. Har man tur hamnar man på en restaurang där hundbesök är verkligen välkomna och hundarna får ett ben att tugga på tillsammans med vattenskålen som man får på de flesta sällen.
Så sammanfattningsvis kan man väl säga att det är väldigt kul att resa med hund. Man pratar med människor som man aldrig skulle gjort annars och blir vänligt bemött. Det är dock viktigt att komma ihåg att alla tycker inte om hundar och en del är rädda för hundar. Visa alltid stor respekt för medmänniskor när man är ute och reser med sin hund.

Det här inlägget postades i Blandat och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.