Fjälljakt 2014

Elsa med sin första ripa

Elsa med sin första ripa

Så var säsongens första ripjakt avklarad. Tvvärr lite kort men otroligt varierande. Första dagen hade vi hyfsat med fågel men det blev bara stötar hela tiden. Regnet bidrog antagligen till detta. Det hade regnat mycket innan och var väldigt blött och första dagens jakt avslutades med ett par timmars hällande regn. Det var inte nog inte någonting som var torrt när vi var tillbaka i stugan.
Dag två var vi på samma område och nu visste vi ju lite var riporna höll till. Elsa stod för taktpinnen och stod omgående för en stor kull ripor och hennes första fällning var ett faktum. Jaktens roligaste minne.
Det visade sig finnas gott om fågel på denna mark och det blev lite med i säcken hem denna dag. Andra minnen från dessa två dagar är Tindras silhuett på fjälltoppen, hon gick väldigt stort till att börja med. Viljas silhuett fick vi också se för även hon gick ut ordentligt. Kanske inte så praktiskt att jaga över men alltid kul att se hundarnas glädje över att få sträcka ut.kantareller
Sista dagen var vinden hård  och dessutom nytt område. Inte en fågel men det var inte lätt i den hårda vinden för Elsa och Vilja som ensamma fick kämpa denna dag.

Förutom ripjakt var lyckan med svampplockningen väldigt god, ett riktigt kantarellår.
Som vanligt lämnar man fjällen med mycket minnen och en längtan till nästa gång.

 

 

Det här inlägget postades i Blandat och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.