Valpträff med viltspårträning

Watson på språng

Watson på språng

I helgen hade vi valpträff med viltspårträning. Vi har haft en väldig tur med vädret på alla träffar vi haft i år. Denna gång var det lite mer kylslaget än vad vi är vana vid men regnet klarade vi oss undan tills det var dags att sluta, tack o lov. Huvudpunkten var viltspårträning och det tar ju lite tid så medans vi väntade på att spåren skulle ligga till sig blev det ett pass med lydnads- och apporteringsträning också.

Alla valparna har väldigt mycket energi och spring i benen därför var det väldigt kul att se hur fokuserade och noggranna de blev på de blodade spåren. Alla fick gå ett spår på 200 m med en vinkel. Vinkel var något nytt men alla valparna fixade det själva fast på lite olika sätt.

Tindra på språng efter att ha funnit dummy på linjetag

Tindra i full fart in med dummy

Lydnads- och apporteringsövningarna är lite mer avancerade nu och kräver att hundarna skärper till sig. Det gick förvånansvärt bra med stadga, oväntade kommando och linjetag.
Linjetag och ut-kommandot var nya moment för dagen och något att jobba med nu så att apporteringsträningen kan varieras mera och på så sätt bli både klurigare och roligare.

Bilder från apporteringsträningen

Det här inlägget postades i Blandat och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.