Fältträning med B-kullen

B-kullen och Ozzy

Hundar från vänster: Ozzy, Kaizer, Greta, Tindra, Watson och Leo

Helgen som gick var verkligen valpträffarnas helg. På lördagen C-kullen och på söndagen B-kullen med lite stöd av två hundar från A-kullen.
B-kullen är nu strax över ett och ett halvt år. Efter lyckat eftersöksprov för någon månad sedan var det nu dags att ge sig på att gå på fältet.
Alla ”valpar” kom och det var väldigt kul att ha hela kullen samlad igen. De som åkte längst var Leos husse och matte som kom ända från Oslo.
Vi fick vara på de fina markerna vid Askö gård utanför Västerås. Förmiddagens ägnades åt att gå på stubb och jobba med att föra hundarna på fält. Alla kom i gång bra och hade fina sök med bra fart och vidd. En stor rapphönskull satt väldigt fint mitt ute i stubben.
På eftermiddagen gick vi i lite mer täckt terräng där det fanns gott om fasan. Alla hade chans på fasan och det blev en hel del bra situationer.
Detta är oerhört viltrika marker och vi hade fina drev med skall på hare, rådjur och hjort.

Stort tack till alla valpköpare som ställer upp så mangrant på alla aktiviteter. Det är så fantastiskt kul som uppfödare att kunna följa sina valpar och se hur det går.

Det här inlägget postades i Blandat och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.