Cooper andrapris på fält två dagar i rad

Cooper med matte Ewa

Cooper med matte Ewa

I helgen var det stort jaktprov i trakterna av Falköping. På lördagen var det hela 9 partier med 10 hundar i varje, alltså 90 strartande och på söndagen 8 partier med knappt 80 startande.
Glädjande så var det väldigt många münstrar med. Det var münstrar från både Sverige, Norge och Danmark.

Från kenneln blev vi en decimerad skara pga sjukdom men det blev i alla fall två st som startade Cooper(Coppeneur) och Tindra(Bemachon).

img_2578

Morgonsamling

Vädret var speciellt. Snön hade fallit även i dessa trakter vilket gjorde att man bitvis pulsade runt i decimeterdjup snö. Detta gjorde också att fåglarna bitvis var ganska svåra.
Detta stoppade inte Ewa och Cooper. De lyckades spika fågel båda dagarna och blev därmed godkända. Två andrapris med i bagaget hem är verkligen ett resultat att vara nöjd med. På lördagen blev fältbetyget 5 och på söndagen snäppet bättre med en 6:a på fält.
Stort grattis till Ewa och Cooper, väldigt bra gjort.

Tindra skötte sig bra båda dagarna. På lördagen blev det tyvärr EFF, ej för fågel. Det var knepigt och bara två av tio var godkända i gruppen. Sju stycken fick

Tindra väntar på nästa släpp

Tindra väntar på nästa släpp

EFF. Tindra fick goda vitsord av domaren  och det värmer. Även på söndagen visade Tindra upp ett bra sök men fick en knepig situation på fasan i slutet av eftermiddagen. Både hon och partnern stod sida vid sida för samma fågel. Domaren bedömde att det var Tindras fågel och partner fick kallas av ståndet. Det blev för mycket för Tindra som reste  fågeln när partnern rörde på sig.
Vi jobbar vidare och kommer igen tills nästa säsong.

Vi tackar Västsvenska för ett enormt trevligt arrangemang. Stort grattis även  till Ingmar som med sin Unni blev jaktchampion i går.

Det här inlägget postades i Blandat och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.