Gott Nytt År!

Så gick ett år till och 2017 är nog det mest intensiva året hittills i kennelns historia. Det har varit en valpkull, träningar, prov och utställningar.

D-kullen smaskar i sig efter bästa förmåga

På juldagen 2016 åkte vi till Finland för att para Vilja. En nätt liten tur på knappt 300 mil  och resultatet kom 26 februari. Då födde Vilja återigen en mastodontkull, hela 10 valpar. Fem tikar och fem hanhundar, stora var de också. Vilja bar runt på valpar som tillsammans vägde över 4 kg, helt otroligt.  Sen följde besök av valpköpare och det är alltid lika spännande att se vem som passar för vem. I slutet av maj lämnade de flesta oss. Vi hade förmånen att ha Nalle och Jonsson någon vecka extra.
Alltid lika kul att kunna fokusera på några få för det är svårt när man har stora kullar.

Tindra med alla rostter

Även om vi var i en valpbubbla så fortsatte övriga valpägare att jobba med sina hundar. Ytterligare tre valpar har under året genomgått BPH med mycket bra resultat. Kul att läsa protokollen med goda omdömen.
Våren är ju viltspårträningstid och Leia från C-kullen gick anlagsprovet och klarade det galant.
Det har varit en hel del utställningar och på SVK Östras vårutställning i Taxinge blev Klara BIS-veteran och vann med bästa avelsgrupp.  I samband med utställningen i Taxinge blev också Cooper godkänd som avelshund enligt SVK´s regler.
Greta och Sara har också varit i farten och blivit BIR resp. BIM.

Kenneln har också fått sin första champion, det är Tindra som efter en väldigt lyckad utställningsserie i somras fick ihop de tre CK som behövs tillsammans med ett förstapris i jaktklass sedan tidigare. 

Sedan kom eftersökssäsongen och där hade kenneln startande både i ÖKL och EKL. När alla prov var avklarade hade sex stycken klarat ÖKL provet och en klarade EKL. Väldigt bra jobbat och återigen ett bevis på att träning ger resultat.
Under hösten följde alla jaktprov. Eftersom vi tycker om att åka runt i landet fick Tindra starta på fjällprov, fältprov på Öland och i Östergötland, Andrapris på alla prov men till slut lyckades med ett förstapris till i ÖKL och därmed steget upp i EKL. Så himla kul och ytterligare ett mål nått!
Stor glädje blev det när Ann-Charlotte ringde och berättade att Sara(Cemoi) tagit ett andrapris i ÖKL. Därmed har kenneln ytterligare en avkomma som uppfyller avelskriterierna.

Vilda svensk juniorvinnare 2017

Pricken över i´t blev Stockholms hundmässa. Sex avkommor med och vi blev bästa uppfödargrupp, bästa avelsgrupp med Vilja och en svensk juniorvinnare i Vilda(Divine)
Alla deltagande valpar fick fin kritik och så himla häftigt  att se alla i stora ringen i de finalerna.

Sen är det så  mycket mer som händer än bara tävlingar och prov. Det är lika glädjande varje gång att prata med valpköpare och höra berättelser om jakter och deras upplevelser med sin bästa jaktkompis. Så fascinerande med vår ras som är så allsidig och används till allt från fågeljakt i skog och på fjäll till älg, klövvilt och gris. Många används praktiskt i eftersök både för påskjutet vilt men också trafikskadat vilt. Duktiga apportörer är de också.

Nu ser vi fram emot 2018 och att följa alla valpar i deras utveckling. Det är ingen valpkull planerad för 2018 men däremot början av 2019 hoppas vi på en ny kull efter Tindra.

GOTT NYTT ÅR!

Lite fler bilder från 2017:

Det här inlägget postades i Blandat och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.