Junkkari 2018 – tredje gången gillt

Märtha och Lyra på väg

I helgen som gick var det återigen dags för oss att bege oss till den stora unghundsmönstringen i Finland, Junkkari.
Det är tredje gången vi besöker Junkkari nu, första gången var för sex år sedan med Vilja. Det var Viljas uppfödare som inviterade oss då och nu har vi återvänt till detta stora och fantastisak arrangemang för kontinental fågelhundar ytterligare två gånger.
Junkkari är en unghundsmönstring över två dagar, ena dagen fältprov och andra dagen exteriörbedömning.
Denna gång var det tre valpar från D-kullen som var med, Nalle, Märtha och Lyra.

Lyras diplom och plakett

På lördagen var det fältprov i stormvindar. Förhoppningarna var väl inte så stora att hitta fågel i dessa svåra vindar. Lyra och Märtha gick jättefint i sina första släpp och domaren var mycket nöjd.
När alla hade haft ett släpp hade vi kastapport med skott och helst sittande avlämning. Nalle blev bästa apporthund i gruppen.
I sitt andra släpp fattade Lyra stramt stånd, tyvärr gick matte lite för nära och fågeln gick upp utan att Lyra fick visa avance. Det skulle sedan visa sig att där rök både förstapris och en finalplats till måndagen. Lyra blev godkänd med väldigt bra poäng på allt arbete, totalt 76 poäng. 80 poäng krävs för första pris och det hade hon fått med råge om hon rest fågeln själv. Nåja vi får vara jättenöjda ändå, äntligen fick vi efter två goda försök med Vilja och Tindra tidigare en hund till pris på Junkkari.
Märtha och Nalle fann tyvärr ingen fågel under dagen, det var bara Lyra i gruppen som blev godkänd.
På söndagen var det exteriörbedömning, en mycket nogrann sådan. Domaren ägnade 15 min åt varje hund. Lyra fick Excellent och Nalle Very Good totalt.
Nu är vi tillbaka i Sverige med många fina minnen och möten med alla de härliga människor vi lärt känna i Finland genom åren. Få se när vi återvänder nästa gång!

Det här inlägget postades i Blandat och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.