Lite nytt om Lyra

Lyra, Münstersystrarnas Dolci,  gick väldigt enkelt upp i elitklass förra året. Det gick nästan lite väl lätt  men när vi för två veckor sedan hade turen att komma med på ett särskilt prov visade hon att hon verkligen är en elithund.

På sin första elitklass-start jobbar hon på fint trots bitvis ganska tungt och blött underlag. Efter lunch spikar hon en rapphöna som börjar löpa framför henne. En snabb avance och Lyra är helt lugn i skott o flog. 

Detta resulterar i att hon får 7 i fältbetyg och efter en lite tramsig kastapport betyg 8 på den.

Dagen efter fältprovet var det dags för SVK Östras årsmöte och det visade sig att Lyra även tagit hem Lars G Lundqvists vandringspris 2019 för bästa Kleiner Münsterländer i öppen klass. Det var andra året i rad som Münstersystrarnas kennel tog hem det vandringspriset. Förra året, 2018, var det Ola Holmberg med Leia, Münstersystarnas Caffarel, som mycket välförtjänt erövrade det vandringspriset. 

Det här inlägget postades i Blandat och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.