Lyckad provhelg

Lyra och Vilda

Förra helgen hade vi prov både fredag och söndag. Det blev ett lyckat resultat för valparna från D-kullen. Eller valpar och valpar, de är 3,5 år nu och färdiga jakthundar.

Som jag redan rapporterat fick Nalle ett andrapris på fredagens prov och uppnådde därmed alla meriter för att bli avelsgodkänd.

Söndagens prov började lite trevande men till slut hade tre av fyra ”valpar” klarat sig och gick till pris.

Matte och Lyra

Min egen Lyra skötte sig jättebra men fåglarna var inte lätta. Lyra sökte fint hela dagen och var väldigt lydig. Till slut var det bara en fågelsituation som saknades. Det lyckades och vi fick en fällning på en stor fasantupp. Apporten var väl inte perfekt men fågeln kom in. Det resulterade i fältbetyg 7 och apportbetyg 9 och därmed bärgades ett efterlängtat förstapris i elitklass. Detta förstapris  tillsammans med ett förstapris från i våras, ett godkänt anlagsprov i viltspår samt ett bra utställningsresultat ger nu Lyra ett jaktchampionat. Ett välförtjänt championat på denna hund som har ett så fantastiskt sök och är ett nöje att för när allt bara flyter på. Hurra för Lyra!

Ann-Louise och Vilda

Någon som också lyckades få till ett fint resultat är Ann-Louise och Vilda. Vilda visade ett fint sök som blev bättre och bättre under dagen och lyckades till slut hitta en fin rapphönsflock ute i rapsen som hon skötte perfekt.

Vilda skötte också sin kast apport perfekt och detta resulterade i fältbetyg 6 och apportbetyg 10 och därmed ett andrapris med maxpoängen 160.

Stort grattis till er!

Även Heinz och Mira lyckades få till ett fint tredjepris. Fint sök som vanligt men fåglarna satt inte riktigt där de skulle. Grattis Heinz, ett pris är alltid ett pris.
Totalt blev det fyra pristagare på söndagens prov, där även strävhåret Horsfjärdens Mh Dana Winner lyckades bli jaktchampion. Grattis till ägaren Eva och till Sören som förde Dana.

Alla pristagare 15 nov

 

Det här inlägget postades i Blandat och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.