Fältprovsclinic

E-kullen träffades för en fältprovsclinic en lördag sent i oktober. En fältprovsclininc är ett sätt att lära sig hur är det är att gå fältprov. Allt genomförs som ett helt vanligt prov men skillnaden är att det inte blir något resultat registrerat, att det finns tid att ställa alla frågor som det inte finns tid till på ett vanligt prov samt att det gör inget att det blir fel då är det bara att göra om.

Hela sex av kullens valpar var med denna underbara höstdag. Vi höll till på de fina markerna vid Jällsjö gård utanför Flen. Vi började dagen med teoretisk genomgång men såg till att komma ut i fält så fort som möjligt. Hundarna släpptes sen parvis och fick visa upp hur de sökte. Fågel fanns det gott om vilket gjorde alla hundar lyckliga. Vi avslutade med kastapporter för alla som ville.

Fascinerande att se hur hundarna utvecklades under dagen och alla fick test på medvindssök vilket gick bättre och bättre ju längre dagen gick. Det där med att vara lugn i samband med fågel är något som går att utvecklas för samtliga men inte helt oväntat eftersom alla fick möjlighet till flertalet fågelsituationer. En dag med många lärdomar!

Det här inlägget postades i Blandat och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.