Om oss

Klara och Vilja

2003 köpte vi vår första Kleiner Münsterländer. Vi fastnade för rasen eftersom vi i första hand ville ha en fågelhund till fjälljakten men också en hund för småviltsjakt. Ett annat krav var att hunden inte skulle vara för stor och passa som familjehund. Det här är ett val vi aldrig har ångrat, rasen passar våra önskemål perfekt.
Intresset har bara vuxit under årens lopp och nu har vi uppfödning i mycket liten skala i hemmiljö.
Antalet hundar i familjen har också ökat, idag finns Klara,  Tindra och Lyra i flocken. Oundvikligt när man hållit på ett tag är att det också blir änglahundar, Vilja och Viggo finns inte med oss mera. Kennelns namn kom till just för att de två stamtikarna Klara och Vilja var halvsystrar med samma pappa.

Vi avlar inte för kvantitet utan kvalitet. Vi eftersträvar en avel med god hälsa och bra mentalitet i första hand. Vi avlar också bara på hundar som är avelsgodkända. Eftersom avelsbasen är liten försöker vi se till att hålla inavelsgraden så låg som möjligt och att undvika parningar där linjerna blir för nära parningar som redan är gjorda med nära släktingar.

Vi säljer enbart till de som tänkt jaga med sin hund.

I valpköpet ingår:

  • Obligatorisk dokument som registreringsbevis med stamtavla, SKK´s köpeavtal, veterinärintyg och vaccinationskort.
  • Foder för ca 1 vecka, fiberfäll väl indoftad med mammas och syskonens alla dofter, visselpipa och  valpdummy.
  • Bidrag för HD och ED röntgen.
  • Träning för att förbereda valpen för sitt liv som jakthund dels inom kennelns regi men i mån av intresse också träningar med professionella tränare på egen bekostnad.

Vår kennel finns i Sörmland, mellan Katrineholm och Flen.

Lämna ett svar