Sinni

Sinni

Viljas och Klaras pappa, Jackson Browne,  är ju med rätta välkänd i münstersverige medans Viljas mamma troligen är helt okänd för de flesta. Därför är det på sin plats med en presentation. Viljas mamma heter Quelle Vom Oberesch men kallas för Sinni.
Sinni är jaktprovsmeriterad med ett 2:a pris i ÖKL. I Finland är reglerna hårdare än i Sverige och man behöver två fågeltagningar för att gå till 1:a pris. Sinni har varit nära men inte haft fåglarna med sig. Sinni är också en duktig apportör, nästan alltid maxpoäng på apporteringsmomenten. Hon är även utställningsmeriterad och har två cert. Sinni används främst till skogsfågeljakt men används också vid eftersök samt som apportör vid and- och gåsjakt.
Sinnis mamma heter Henny Vom Lehener Buchenbusch och hennes pappa är välkänd,  Balu Vom Forstweg.  I Finland finns även en helsyster som också hon är både jakt- och utställningsmeriterad.

Sinni ägs av Jouko och Inkeri  Silvola som bor i Oulu(Uleåborg) i Finland. Man har haft münster i familjen sedan slutet av 80-talet men av olika anledningar har det inte blivit av med några valpkullar förrrän nu. Kennelnamnet är Niemiapajan och vi hoppas verkligen att det blir fler valpkullar hos Jouko och Inkeri för ett sådant omhändertagande som både valpar, hundar och valpköpare får i denna familj är föredömligt.

Det här inlägget postades i Blandat och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.