Valpkurs

Amir visar stopp-träning med Vilja

I helgen var det valpkurs hos Amir på Långtora. Ett par veckor senare än planerat pga Newcastlesjukan men alla vi som tränar hos Amir är jätteglada över att verksamheten är i gång igen.
En härlig blandning av fågelhundar var det. Setter dominerade men även vorsteh och spaniel var representerade och  så Vilja som ensam münster.
Fokus låg på inkallning och stopp med olika störningar. Det var skönt att se att Viljas inkallning fungerade trots busiga lekkamrater och fasan-vittring. Stopp-träningen har tagit ett stort kliv framåt denna helg för Viljas stopp har inte varit tillräckligt snabbt tidigare.

 

Kursdeltagare som redan är en duktig fågelfinnare

 

Tyvärr har alla duvor på gården avlivats så den träningen fick vi klara oss utan. I gengäld var det gott om fasaner i markerna och Vilja fick sina första riktiga fågelkontakter. Gott om snö var det också, förhoppningsvis har snötäcket krympt rejält till nästa gång det är dags att åka till Amir.

Det här inlägget postades i Blandat. Bokmärk permalänken.