Släpspår, släpspår, släpspår…

För att få gå jaktprov i Vorsteh-klubbens regi måste hunden först klara ett eftersöksprov som i regel genomförs i juli/augusti. Detta eftersöksprov består av två moment, ett släpspår och ett vattenapporteringsmoment.
Släpspåret har hittills inte ställt till några större bekymmer när det gäller Klara och vi har i princip inte tränat på momentet, tills nu. Helt plötsligt fick Klara för sig att hon ville ha viltet för sig själv och sprang helt enkelt undan med det och försökte gömma det. Vad gör man? För att komma åt detta har det antingen stått någon i slutet på spåret som talat om vad som inte är acceptabelt beteende med fågeln eller så har platsen där fågeln ligger varit väl synlig från utgångspunkten. Klara ska inte få känna att hon har några val här utan det är bara att nappa åt sig fågeln och snabbt tillbaka. Även om träningen gått framåt kommer vi nog tyvärr att få lägga ner en del träning på detta innan man känner att det går att lita på henne till 100% igen.

Det här inlägget postades i Blandat och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.