Inspiration!

Vorstehklubbens östra avdelning erbjöd i vår en kurs som hette Apportering på retrievervis.Eftersom det krävdes att man hade fungerande stopp och lydnadsapportering som förkunskaper fick Klara gå den här kursen. Klara har tränat mycket med labbar och flattar så det var inga nyheter på kursen men vilken inspiration det var att gå för en ny instruktör. Instruktören hette Anders Niklasson och hans sätt att lära hunden dirigering och apportering gav verkligen många aha-upplevelser. Allt skulle vara mycket tydligt för hunden och det skulle vara så luuugn inlärning. Här handlar det om lydnad inte jakt!
Anders hade också ett mycket tilltalande sätt att lära in apportering genom att fokusera på små delar i taget och belöna det du tränar på. Tränar du inte avlämning strunta i om avlämningen inte blev perfekt, beröm det du vill ha fram. Anders hade klippt raka fina gångar på en stor äng där vi kunde skicka hundarna mot olika target-område, tydligare kan det inte bli. Vi fick också med oss gott om övningar hem att träna vidare på. Nu finns det inga ursäkter att inte komma vidare med sin apporterings-träning.

Det här inlägget postades i Blandat och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.