Viljas tur!

Vilja spanar efter duvor

I dag var det Viljas tur att var i farten hos Amir på Långtora.
Förutom den vanliga lydnadsträningen hade vi hade tre stationer: kaninhägnet, ankdammen och stadga på duvor.

Det var första gången för Vilja i kaninhägnet och hon stod för kaninerna. Sedan var det ett par kaniner som  helt orädda hoppade upp framför nosen på henne och de blev ordentligt motionerade. Det finns alltså en del att jobba vidare med avseende stoppträningen.
Efter det blev det simtur i ankdammen där hon vallade runt ett stort antal änder  men hon kom ändå in på inkallning. Till sist var det stadga med duvor och det gick helt lysande. Precis som Klara verkar Vilja ha inbyggd respekt för flygande fågel. Ögonen dansade runt i huvudet efter duvorna men hon satt kvar.
Nu ska vi ta det lugnt och vila efter denna intensiva dag men ser redan fram mot nästa träningstillfälle på Långtora.

 

Det här inlägget postades i Blandat. Bokmärk permalänken.