Riksprovet 2012

Martin med Acke och Annika med Vinna

Riksprovet 2012 blev en blöt historia för vår del. Starten var annars väldigt bra med solsken och Vilja som gick fint på de stora stubbfälten. Vi hade tur och hamnade i samma grupp som Vinna, Viljas helsyster.
Det var jättekul att se Vinna på fält och hon gick väldigt lätt och fint. Det såg väldigt bra ut för systrarna efter två släpp. Sedan kom regnet, vad det öste ner.
Alla hundarna i vår grupp gick bra och nu ville domaren att vi skulle ha fågel. Vi åkte till ett stort betfält där de skulle finnas. Tyvärr var vi sista grupp ut i detta fält efter tre dagars prov och det fanns knappt några fåglar kvar.
I ett sista försök åkte vi till en utfodringsplats där Vilja fick en stöt och Vinnas fasan smet undan och domaren såg den aldrig. Efter detta blåstes provet av kl fem på eftermiddagen. Vi hade då varit ute på fältet sedan halv nio på morgonen. Ej godkänd för Vilja och Ej för fågel för Vinna. Surt kändes det, både på in- och utsidan.
Vi gick tillsammans med blivande vinnaren i unghundsklass samt även den hund som kom fyra. Båda dessa hundar fick 9 på fält och varken Vilja eller Vinna var långt efter i deras sök. Vi kommer igen!
Det var dåligt med münsterframgångar därför var det extra kul att Prästgårdens B-Tyra med förare Linda Holm blev bästa spårhund i elitklass. Snyggt gjort att slå sig fram bland alla korthår och strävhår.
Sedan är ju Riksprovet inte bara ett jaktprov utan också en väldigt trevlig tillställning där man träffar folk från hela Sverige och pratar massor med hund.

Bildspel från Riksprovet 2012

Det här inlägget postades i Blandat och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.