Vårvinterprov

Melinda och Kato

Melinda och Kato

I helgen var det dags för SVK Jämtland-Västernorrlands vårvinterprov i Mittådalen. Det är några år sedan vi var med sist och det var jättekul att det stämde denna gång så vi kunde vara med.
Nu var det Viljas tur och hon var anmäld på fredagen och söndagen. Det var kolossalt fint väder men kallt hela helgen. Så kallt att provledningen sköt fram samlingstiden alla dagarna. På fredagen samlades vi först vid kl. 10 uppe på fjället. Strålande solsken och en provgrupp på sju deltagare med domare Lisa Danielsson.
Tyvärr hade riporna valt att vara på ett annat ställe denna dag och ingen hund blev godkänd. Lisa gjorde allt för att vi skulle hitta fågel och att alla skulle få sin chans men det lyckades inte. En mycket trevlig dag var det i alla fall.

IMG_1251På lördagen hade vi vilodag och skulle ha en lugn skidtur på fjället. Då fick vi en av de större naturupplevelse vi haft. En järv som passerade på 25 meters håll. En oväntad och spännande upplevelse, skönt att det inte var en björn eller varg.

STOPP

STOPP!

 

På söndagen höll vi på att missa hela provet. Vi var ute i mycket god tid men bomvakten till vägen över Flatruet hade försovit sig. Det var visst någon fest på lördagskvällen. 🙂
Vi lyckades få tag i någon som hade nyckel och som öppnade åt oss. Vi åkte sedan i eskort över till andra sidan fjället och fick upplåst där också. Så vi hann men mer var det inte.

Trött Vilja efter provet

Trött Vilja efter provet

Söndagen var blåsig men nu var det lite mer ripor i farten. Vilja gjorde en fantastiskt bra dag. Domare Ulf Granbergs högsta prio efter de första släppen var att få Vilja för fågel. Tyvärr lyckades det inte denna gång men vi kommer igen.

Hundarna fick slita hårt. Ibland bar det men för det mesta var det ganska lös och djup snö. Vilja tog helt slut och var rejält trött efter båda provdagarna.

En härlig fjällvistelse blev det tillsammans med trevliga hundmänniskor. Kan klart rekommenderas och vi kommer gärna igen. 🙂

Det här inlägget postades i Blandat och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.