Eftersöksprov

Ozzy på vattenmomentet

Ozzy på vattenmomentet

Så har Ozzy(Münstersystrarnas Artisan) och Leon(Münstersystrarnas Amano Leon) varit på eftersöksprov.
Eftersöksprovet består av två moment, en vattenapportering och ett släpspår. Viltet som används är i regel mås för unghundar som Ozzy och Leon.
Först ut i måndags kväll var Ozzy som gick sitt prov i Salsta utanför Uppsala.
Först var det vattenmomentet där Ozzy fick 7  av max 10. Lite trassel vid igången samt en nedläggning på vägen in resulterade i tre poängs avdrag tyckte domare Kjell Mattson. Spåret gick bättre och där fick Ozzy 9 poäng.
I går kväll var det Leons tur i trakterna av Hudiksvall. Leon gjorde ett prickfritt spår och fick max 10 poäng av domare Krister Florentin. På vattnet trasslade det tyvärr med avlämningen och där fick Leon 6 poäng. Förarfel enligt Leons ägare Janne, ingen skugga över Leon.
Detta betyder att både Ozzy och Leon nu kan starta på fältprov eftersom de är godkända i båda momenten.
Jättebra resultat för att vara förstagångsägare av münster och första gången på prov. Ni kan känna er mycket stolta Peter och Janne som fixade detta så bra. 🙂

Alla resultat publiceras på Svenska Vorsteh-klubbens resultatdatabas efterhand som de rapporteras in. Där kan man se resultat från alla prov och även titta på samtliga resultat för hundar man är intresserad av.

Det här inlägget postades i Blandat och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.