Fjälljakt och fjällprov

Klara och Elsa på fjället

Klara och Elsa på fjället

Över en vecka har vi varit i fjällen. Det har blivit både jakt, avkoppling och prov. En helt underbar tid där vädret visat sig från sin allra bästa sida. Sommarvärme och inte en mygga är inte så vanligt i fjällen annars. Tyvärr var inte fågeltillgången så god de första varma jaktdagarna. Vi avstod tom från jakt en dag pga värmen. Sedan blev det ett väderomslag och nytt jaktområde och då hittade vi också riktigt gott med fågel.

Vistelsen avslutades med en helg i Bruksvallarna och fjällprov i två dagar. På lördagen var inte vädret nådigt. Dimma tills efter lunch, där de flesta hundar försvann ut i dimman och var borta långa stunder. Dimman avlöstes av ett intensivt regnande och det var väl inte något som var torrt när vi kom hem. Tom ryggsäcken åkte in i torkskåpet.
Ytterst få ripor var det också och de få som fanns stöttes av hund eller förare. Ingen hund i gruppen gick till pris på lördagen. Vilja jobbade på hela dagen men kom tyvärr aldrig för fågel. Vi får väl vara nöjda med det eftersom flera hundar fick utgå pga domaren ansåg att de hade för dåligt sök.
Söndagen blev en helt annan dag vädermässigt, solsken, bra vind och lagom temperatur. Efter 50 min var vi bara fyra hundar kvar. De andra hade åkt ut pga eftergångar, rendrev eller dåligt sök.
Vilja inledde sitt första släpp med att nästan omedelbart stå för en kull med ripor. Partnern kom tyvärr farande och reste hela kullen och gjorde sen en lång eftergång. Vilja blev kvar och vi fick fortsätta dagen tillsammans med tre andra hundar. Mycket släpptid blev det men tyvärr så stötte Vilja den enda ripan som fanns i hennes väg sedan. Hon var helt lugn även denna gång så respekten för fågeln denna dag var det inget fel på. Det blev i alla fall en väldigt trevlig dag på fjället för oss som var kvar. Två nöjda förare kammade hem varsitt andrapris.

Bildspel Fjälljakt och fjällprov 2013

Det här inlägget postades i Blandat och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.