Valpträff med fältträning

Janne med Leon

Janne med Leon

I lördags hade vi den sista valpträffen för a-kullen. Det var på dagen nästan ett år sedan de lämnade oss 8 veckor gamla. Det har hänt en hel del på det året minst sagt.
På programmet denna dag var det fältträning. Vi har under året som gått haft valpträffar där vi tränat på fågel i uppflogsbur, tränat apportering för eftersöksgrenarna och så grundlydnad för jakthundar förstås. Det var bara fältmomentet som återstod.
Denna träning var en gemensam träning med kennel Wildbachberger som har valpar som endast är något äldre än våra. Det var totalt sex valpar, tre från oss, Ozzy, Leon och Elsa.
Förmiddagen inleddes med kontrollerade situationer på rapphöns. Alla tre valparna hittade sina fåglar och visade att de kunde stå i flera minuter innan avance. Alla avancerade bra och visade för det mesta mer intresse för uppflogsplatsen än för fågeln som flög i väg. Alla förare hanterade sina hundar med imponerande lugn i dessa situationer, ett lugn som överförs till hundarna och hela situationen blir väldigt positiv för hundarna. Detta bådar gott för framtiden.
På eftermiddagen gick vi på fält och tittade på hur hundarna sökte och hur man kan arbeta med söket. Söket varierade med den jakterfarenhet hundarna hade men även de som inte jagat kom i gång bra med sina sök. Som uppfödare var det skönt att se att hundarna var följsamma och höll kontakt med sina förare och inte var ute på egna äventyr.
En underbart härlig och varm höstdag hade vi. Tack ni duktiga valpköpare för att ni jobbat med era valpar så bra under året som gått. Vi hoppas att ni har många fina jaktdagar med dessa mysiga hundar framför er och ett och annat prov också. 🙂

Bildspel Valpträff med fältträning

Det här inlägget postades i Blandat och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.