Münsterprov i Kungs-Husby

Glad matte med sin Vilja

Glad matte med sin Vilja

I söndags var vi  i Kungs-Husby utanför Enköping på ett prov med bara Kleiner Münsterländer. Hela nio münstrar var vi. De flesta kom från Robin Morgans kennel Münsterhuset, sex stycken  från de två sista kullarna där.
De övriga  var min Vilja, Xantemis Glimma och Torparängens Aska.
Vi gick på väldigt fina marker med rapphöns som satt väl utspridda. Alla hade chans på fågel och förvaltade dessa chanser bra i de flesta fall.
För  min och Viljas del var det debut i elitklass. Vilja visade att det inte var någon tillfällighet att hon avancerat upp en klass. Efter 10 minuter hade vi haft två fågeltagningar varav den första med fälld fågel. Det blev en svår apport eftersom fågeln föll ner bakom ett stort buskage. Vilja såg inte ens att den föll och jag såg inte vart den hamnade. Jag var glad att vi tränat närsök då, det underlättade.
I andra släpp hittade Vilja först en ensam rapphöna ute på stubben och sedan en frilevande fasan i en dikeskant. Så efter två släpp hade vi haft fyra godkända fågeltagningar. Det blev jobbiga minutrar som var kvar innan vi var färdigprovade.
Prisutdelningen blev en glad stund för de flesta av oss. Robin själv fick ett förstapris i ÖKL med sin Tikka  och därmed blev hon också utställningschampion. Xantemis Glimma fick också förstapris i ÖKL. Det blev ytterligare två andrapristagare i ÖKL och två andrapristagare i UKL.  Vilja fick otroliga 8:a i fältbetyg och därmed har vi också ett förstapris i elitklass.
Stort tack till provarrangör Peter som hade ordnat detta trevliga prov.

Samtliga deltagare utom fotografen själv

Samtliga deltagare utom fotografen själv

Det här inlägget postades i Blandat och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.