Tre veckor

Klara med lilla tiken

Klara med lilla tiken

Tre veckor är valparna i dag. Aktiviteten har ökat under veckan och valplådan har nu flyttat ut i köket. Valparna är klart intresserade av vad som händer runt dem och om de vill kan de nu undersöka sin nya omgivning.

Aptiten är fortfarande god och viktkurvornas lutning är klart stigande. Den förstfödda valpen har kopplat greppen och väger nu en bit över 2 kg. Hans båda bröder följs tätt åt och ligger strax under 2 kg. Mellan tikarna skiljer det ett halvt kg och den största har även hon passerat 2 kg.

De sylvassa små tänderna har också tittat fram under veckan och de biter i det de kommer åt. Stackars Klara fick en hel del bett i sina spenar innan de återgick till att suga som vanligt.

Vad är det här?

Vad är det här?

De har även fått smaka på lite annat att äta. Alla låter sig väl i smaka. Största problemet här är väl att hålla balansen när de äter och undvika att klättra upp på tallriken och trampa runt i maten.
Klara finns alltid till hands för att rengöra dem. Hon håller fortfarande god uppsikt på dem och månar om dem. Ibland får Vilja vara med valparna men oftast får hon en blick som säger gå härifrån och då viker hon undan direkt.
Det finns nya bilder på valparna  på deras sidor.

Det här inlägget postades i Blandat och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.