Tredje gången gillt!

Foto Arne Orrgård

Foto Arne Orrgård

Det var inte många dagar som jag och Tindra var hemma från Finland för att snabbt ta oss vidare till Gotland och årets Riksprov.
Tindra börjar bli van båtresenär och hotellgäst. Dessa resor har verkligen givit henne social träning, så många nya miljöer, människor och hundar.
Det märktes dock att Tindra var lite tagen av allt farande och hon gick inte alls så bra på fältet på Gotland som hon gjorde i Finland. Kom ner i markvittring en hel del men skötte sig bitvis också väldigt bra. Vi hade en ganska varm dag på fältet och det bidrog nog också till att dra ner tempot. I sitt sista släpp kom hon för fågel i ett mycket fint o stramt stånd. Reste kraftfullt som vanligt och gick efter ca 15 m innan jag fick stopp på henne

Trött Tindra

Trött Tindra

Jättekul att hon lyckades få fast en fågel för de var väldigt snabba att ta till vingarna.
Kastapporten gjorde vi sist på dagen och Tindra var bra trött och strulade ordentligt men fågeln kom in i alla fall.
Vi var på fältet på fredagen och på lördagen gjorde vi spår och vatten.

Riksprovet är ju ett odelat prov så man måste vara godkänd på alla moment för att gå till pris.
Spårterrängen var väldigt tät och Tindra gick mycket sakta och spårnoga.  Hon brukar vara snabb och betedde sig helt annorlunda. Jag valde att gå med henne hela vägen och eftersom det var så tätt snubblade vi mer eller mindre över fågeln. Blev tvungen att kommendera henne att ta den och där rök ett poäng. Vattnet gick galant och gav full pott.
På prisutdelningen på lördagskvällen visade det sig att Tindra fått en femma i fältbetyg och det räckte till ett andrapris. Väldigt kul att kunna genomföra ett godkänt Riksprov och med Tindra blev det tredje gången gillt för mig. Har tidigare ställt upp med både Klara och Vilja men inte lyckats få till godkänd fågelsituation med dem så därför känns det extra kul att lyckas även om vi hade en hel del problem på vägen.
Årets Riksprov var väldigt välarrangerat, mycket fina marker med gott om fågel och så detta fantastiska väder som vi fick. Gotland är en ö man gärna återvänder till. 🙂

Det här inlägget postades i Blandat och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.