VJP – VerbandsJugendPrüfung

Funny och Charlie

Alla egenskaper poängsätts eller dokumenteras. Från Münstersystrarnas kennel deltog Funny och Charlie. När dagen var slut hade Charlie skrapat ihop 71 poäng och Funny 70 poäng. Charlies resultat räckte till en fjärdeplacering och andra bästa svenska hund.
Övriga hundar kom från Jaktlyckans kennel och Vestra Fågelviks kennel. Totat var vi 9 svenska hundar på detta prov.

Kul och intressant att åka iväg på prov i andra länder. Vi blev väldigt väl omhändertagna och fick domare som kunde både danska och engelska så inga problem med språket.

En helg i slutet av april var vi ett helt gäng med kleiner münsterländer som åkte till Tyskland för att delta på unghundstestet VJP, VerbandsJugendPrüfung. VJP är ett egenskapstest för den unga hunden när den är kring ett år och det behövs ingen träning eller lydnad för att göra testet.
Olika egenskaper bedöms under dagen av tre domare. De egenskaper som bedöms är hundens spårarbete på färsk harlöpa, hur hunden använder nosen och lägger upp sitt sök, om hunden har ståndanlag och är oberörd av skott, hur lättförd den är och att den kan hanteras av främmande människor.

Funnys protokoll

Hela gänget från Münstersystrarnas och Jaktlyckans kennel
Det här inlägget postades i Blandat och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.