Kennelträff med eftersöksgrenar

Greta apporterar and

Greta apporterar and

Igår hade vi kennelträff för A- och B-kullen hos Münstersystrarnas kennel. På programmet stod eftersöksträning.
För A-kullen var det en test på vad det innebär att starta i Öppen klass.  A-kullen blir två år i juli och tar därmed steget upp i Öppen klass.
För B-kullen som är 5,5 månader var det en dag där man fick prova på unghundsmomenten och se vad man ska kunna prestera i öppen klass och elitklass.
Under förmiddagen hade vi spårträning. Alla i B-kullen fick gå ett något kortare släpspår med fågel, än de 100 m som tävlingsreglerna säger. Spårningen var inga problem och alla fick hem sin fågel mer eller mindre snabbt. A-kullen har en ny utmaning i öppen klass där arbetet är mer självständigt än i unghundsklass. Även här spårar hundarna utan problem det fattas bara lite träning av att bära hem och lämna av fågeln.

Vad gör Tindra

Vad gör Tindra

På eftermiddagen tränade vi vattenmomenten. Två elithundar visade hur dirigering på vatten går till. Efter det var det öppenklass-vatten för A-kullen. Nytt för dem var skott och dold fågel. Bra stadga i skottet  men  även här lite mer träning av vissa delar av momentet så kommer det här att gå som en dans. För B-kullen fungerade stadgan i kast  förvånansvärt på dessa unga hundar. Även här kom fåglarna in mer eller mindre fort. Alla tog väl inte den enklaste vägen tillbaka, tex. min egen Tindra som försvann ett tag i vassen.
VattnetEn dag som gav nya tankar och idéer på hur man kan träna vidare. Alla har dock kommit långt och med lite mer träning kommer man att klara av att gå ett eftersöksprov med klart godkänt på båda momenten.
Tack alla valpköpare för att ni arbetar så fantastiskt bra med era hundar och tack till Peter som upplät sin mark till oss och som svingade fågel så bra! 🙂

Det här inlägget postades i Blandat och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.