Leo och Tindra igen

diplom KMSå har Leo och Tindra varit i farten igen.
Leo har varit på Norska Münsterländerklubbens klubbmästerskap på fält. Efter ett godkänt fågelarbete slutade han på andra plats i unghundsklass.

Detta var inget officiellt prov men resultatet innebär att Leo nu kommer att finnas med på B-listan över avelsgodkända hanhundar i Norge.

Resultatet hittar ni här.

Stort grattis, Monica och Tor! Väldigt bra gjort!

Tindra smyger på fågel vid Wirketorp

Tindra smyger på fågel vid Wirketorp

Tindra och matte har varit på tur till Skåne i helgen. På lördagen var det ordinarie prov i trakterna av Kävlinge. Händelserikt som vanligt när Tindra är i farten. Domaren var mycket nöjd med hennes arbete på både rådjur och hare. Nu var det ju fågel vi skulle jaga och inte hare och rådjur. Efter att för första gången sökt i ett betfält fattade Tindra till slut ett mycket stramt stånd precis i slutet av fältet. Kraftfull avance  men lite i längsta laget. Efter en tramsig kastapport landade det på ett nytt andrapris med 6 i fältbetyg.

wirketorp

Information vid frukosten

På söndagen var vi på särskilt prov på Toppeladugård.  Provet var föredömligt arrangerat av Robin Morgan som har Münsterhusets kennel. Flera av Robins ”valpar” kom också till start. Tindra var alldeles för självständig i sitt sök och jag valde att dra henne efter två släpp. Vi fick glädja oss åt att se Robins fina Tikka söka jättefint och till slut få ett förstapris i elitklass.  En hund till som gick jättefint var Carina Follstams egen uppfödda Contramarkens Hazel som även hon fick ett förstapris i elitklass. Hazel fick dessutom ett förstapris på lördagen och var då bästa elithund. Gratis Robin och Carina!

Vi bodde på landsbygdshotellet Wirketorp. Jättetrevligt, familjärt hotell där hundar är välkomna. Rekommenderas!

 

Det här inlägget postades i Blandat och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.