Fältprov Östergötland

tindra

I helgen har det varit jaktprov i Östegötland, närmare bestämt Renstad. Tindra startade båda dagarna.  I lördags började det bra men i andra släpp kom hon fel i vind och  stötte hon en kull med rapphöns. Domaren tyckte hon var för orolig även om hon stannade kvar på platsen och undersökte om det fanns fler rapphöns kvar. Så det var tack o adjö.
På söndagen gick det betydligt bättre. Lite trög  start men inte så lätt att söka i rödbets- och morotsfält. Andra släpp på stubb gick mycket bra. I tredje släpp hittade Tindra ganska snart en löpa som hon redde ut och fastnade i ett stramt stånd. Bra avance som vanligt och upp går två rapphöns. Tindra gick efter några meter men stannade sedan. Sedan blev det väldigt nervöst resten av tredje släpp eftersom det var tätt och stor sannolikhet för fågel. Det gäller att komma rätt så man inte stöter fågel  då eller får upp en hare. Det gick bra. Sista släpp fick vi gå på rapsfält och även om det var väldigt varmt jobbade Tindra på bra.
Avslutningsvis en kastapport som Tindra hanterade ganska tramsigt. Det blev en orolig väntan på prisutdelning. Skulle fält- och apportbetyg räcka till ett förstapris.
Ja det gjorde det, vilken glädje!

En väldigt trevlig helg på fantastiskt fina marker. Bra arrangemang, bra domare och trevliga deltagare i gruppen båda dagarna. Hit kommer vi gärna tillbaka.

Ett stort grattis till Robin Morgan som förde sin Munsterhusets Tikka till jaktchampionat på lördagen. Dessutom bästa elithund. Härligt med ytterligare en jaktchampion i vår ras.

Bildspel 

Det här inlägget postades i Blandat och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.