Fjällen 2017

Tindra

Så var semestern ett minne blott men vilken avslutning. Sista  veckorna var alla hundar till fjälls utom Klara. Väderprognosen lovade inget vidare väder så det var ulltröjor, vantar o mössa i packningen. Återigen stämde inte prognosen utan vädret blev bara bättre och bättre. Började med kyla och regn men avslutade med riktigt hyfsade temperaturer och en hel del sol.
Det blev korta och långa jaktturer på fjället. Vi hade fågel nästan varje gång men de var knepiga. Tog lätt till vingarna och var väldigt medvetna om var man befann sig när de lyfte.
Lite tunt i säcken hem men mycket fågel ändå gjorde att det var riktigt kul.
En av de sista dagarna startade Tindra på Vorsteh-klubbens jubileumsprov på fjället i Mittådalen. Hon fortsatte att visa upp sitt fantastiska sök och fick väldigt bra kritik för det. Ett  fint stånd på nyslagen fågel men tyvärr en fallapport resulterade i ett andrapris. Ett pris jag är mycket nöjd med ändå, att gå till pris på fjället är inte lätt. Nu har alla våra hundar visat att de kan på fjället också, Klara andrapris i UKL, Vilja förstapris i EKL och nu Tindra andrapris i ÖKL.
Sista dagen tog vi det lugnt och var på konstutställning i grannbyn Storsjö. Förhandsvisning av Bengt Lindströms fantastiska tavlor som ska på världsturné.
Många härliga minnen att tänka på under de mörka vintermånader som kommer. Men först ska vi ha en härlig höst med många  upplevelser, bästa årstiden!

 

 

Det här inlägget postades i Blandat och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.