Fjälljakt

Några dagars fjälljakt har gett oss en mängd upplevelser. Vädret var inte det bästa med en hel del regn och ganska blåsigt. Trots detta har vi haft fågel varje dag. Något som det tyvärr formligen kryllade av var lämmlar. Vilja och Klara hanterade dessa små djur helt olika. Första dagen flög Vilja fram över fjället och brydde sig inte så mycket. Dag två hade intresset för lämmel tagit överhand och det blev koppel för hennes del resten av jakten. Klara var ganska intresserad av lämmlarna första dagen men sedan tog fågeljakten över och hon har gått riktigt bra. Vi har haft mycket medvindssök så det har hon verkligen fått träna på.
Närkontakt med älg har vi också haft. En älgko med kalv verkade gilla att hålla till i närheten av vår stuga. Vilja stötte dem på en av våra kvällspromenader. Sista kvällen lyckades hon ställa dem i vår backe. Det ska bli mycket spännande att följa hennes utveckling för vilken jaktlust den hunden har.
Som vanligt hinner man knappt komma hem från fjällen förrän man funderar på när man ska åka dit nästa gång. Förhoppningsvis hinner vi med en tur till innan snön kommer.

Det här inlägget postades i Blandat och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.